ZAC race op Zandvoort

Geplaatst op: 7-7-2011 22:46:46

Gisteren was de ZAC race op Circuit Park Zandvoort. Met de training van afgelopen donderdag dacht ik er helemaal klaar voor te zijn! Helaas bleek in de eerste sessie al dat de motor daar andere ideeën over had. Na de 2e ronde begon de motor in te houden. Meer dan 11000 toeren per minuut kwam er niet uit. Dan denk je, dat is toch meer dan zat? Helaas! De 600RR begint dan pas echt vooruit te gaan, tot 14500 toeren per minuut. Dit betekende dat ik ongeveer 20km/u a 30km/u minder topsnelheid had op de 3 rechte stukken. Het leek wel goed te beginnen qua ritme, reed de 2e ronde al meteen een 2:02.5. Een nette tijd voor mij in de eerste training en dat betekende dat er nog veel meer in zat deze dag. Tussen alle sessies door hebben we van alles geprobeerd om het probleem te verhelpen, maar niets hielp. Deze dag heeft een vervelende nasmaak. Vandaag daarom gelijk met de motor aan de slag gegaan. Misschien hebben we wat gevonden, maar dat zullen we weer uit moeten proberen op een vermogens test bank.

Het is de bedoeling om dinsdag al weer te trainen op Assen, maar of we dat ook daadwerkelijk gaan halen is nog even afwachten.

 

Door de drukte met het in orde maken van de motor zal het verslag van de MSL Cup nog heel even moeten wachten, de foto’s zijn gisteren binnen gekomen. Hopelijk kan ik er dit weekend aan beginnen!