Training / Motorsport Lifestyle Cup

Geplaatst op: 30-6-2011 23:05:11

Op 09-07-2011 vind de ZAC race plaats op het Circuit van Zandvoort. Aangezien ik hier dit jaar nog niet gereden heb leek het een goed idee om nog een training voor die tijd te doen. De datum die hier prima geschikt voor leek, werd georganiseerd door Motorsport Lifestyle en toevallig werd de MSL Cup ook verreden op deze dag. Een perfecte training voor de ZAC! Er waren een hoop bekenden / mede-ZACers wat het feestje eigenlijk geheel compleet maakte. Ook het mooie weer ontbrak het niet aan, perfect! 

Sessie 17900_763217-leukopdefoto

De eerste sessie was nog fris en de baan was glibberig. Na ongeveer 2 a 3 rondes begon de motor in te houden en besloot ik na ongeveer 1.5 ronde om binnen te komen. Dit klopte niet en durfde het niet aan om verder te rijden. In de 2e ronde wel meteen een redelijke tijd gereden van 2:04, waar ik erg tevreden over was. Dat gaf in ieder geval aan dat er nog meer te halen zou zijn deze dag. Zeker gezien het beperkte aantal rondjes dat ik gereden had in deze sessie. Het vermoeden ging uit naar de tank die vacuum zou trekken. Voor sessie 2 de tank vol tot de nok vol gedaan in de hoop dat de motor het wat langer vol zou houden! 

 

Sessie 2

7900_763525-leukopdefotoDe tweede sessie was minder fris en t begon zelfs een beetje warm te worden. Ik ging er meteen voor zitten en merkte dat de motor goed liep! Gas er op dus en in ronde 2 een tijd van 2:02.4 gereden. Dat kwam al erg dicht bij mijn PR van vorig jaar! Dat ging vlot, met 4 echte rondjes achter de kiezen. Direct daarna begon de motor weer in te houden. Ik heb hier nog even mee gereden om de symptonen te kunnen omschrijven. De motor kwam niet verder dan 11000 toeren, toch een flinke belemmering als je normaal gesproken tussen de 10 000 en 15 000 toeren per minuut maakt! Met behulp van tips van Danny Stoel en Paolo Modelfino de tank gecontroleerd of de ontluchtingsslang zonder knikken liep en een sensor in de lucht inlaat schoon gemaakt. Je moet toch iets als je nog wil rijden! De ontluchtingsslang leek een knik te hebben en na dat recht gezet te hebben was het nog even wachten op sessie 3.

Sessie 3

Met frisse moed van start en direct knallen. Nu bleef de motor de gehele sessie goed lopen en was het probleem voor deze dag opgelost! Deze sessie liep ook gelijk wat beter en het gevoel op Zandvoort kwam weer terug. Direct in ronde 2 2:01 gereden en in ronde 4 mijn PR verbeterd naar een 2:00.7. Zeer tevreden en aardig ok gereden, al is er nog genoeg ruimte voor verbetering.

Zie hier wat film materiaal van deze sessie, waar ik de eerste paar rondjes achter Richard aan rijd:

Sessie 4 7900_763887-leukopdefoto

Sessie 4 was kort! Maar vier rondjes gereden in verband met het snel afvlaggen en geen tijd gehad om in een ritme te komen.Over de dag genomen had ik een 11e tijd in groep MSLCup A en een 7e tijd voor de MSLCup A met minder dan 750cc. Op naar de race in sessie 5.

 

MSLCup A – Race (Sessie 5)

Vanaf een 11e plek mocht ik starten met een rollende start gingen we over start-finish. Ik was wel lekker weg en kon al gelijk wat plekken pakken bij het ingaan van de Tarzan. Het was de eerste ronde dringen geblazen bij de Hugenholtz en GP-Chicane maar hier kwam ik goed mee weg! Na ronde 1 lag ik 8e en kon ik doorzetten naar de 7e plek. Toen kwam ik achter Hugo Dullemont te rijden op een Suzuki GSXR1000. Ik kom hem passeren in ronde 5, maar helaas verslapte ik toen ik er voorbij was en kwam hij mij bij het ingaan van de laatste ronde voorbij op snelheid en dook hij snel de Tarzan in. Ik rekende er op dat hij de bocht niet zou halen omdat hij de rondes ervoor relatief vroeg remde in vergelijking met mijn normale rempunt maar hij wist hem netjes op zijn lijn te houden! Helaas, ik probeer het nog om in wederom bij het ingaan van de Hugenholtz er tussen te komen met meer snelheid Gerlach door, maar het was niet genoeg! Hij had genoeg afstand gepakt om me af te houden. Het was een leuke spannende race! Geëindigd op een mooie 7e plaats overall en een 3e plaats van de klasse minder dan 750c. Mijn PR heb ik in deze race verbeterd naar een 1:59.6! Hier was ik super tevreden mee en misschien zit er zelfs nog wel meer in voor de aankomende ZAC race.

Helaas deze race niet gefilmd omdat de camera leeg was.

De hele dag was goed georganiseerd en de race was een leuke toevoeging aan de training. Ook de prijzen waren een leuke verrassing!

Beker-polo