Zandvoort – ZAC Race 5

Geplaatst op: 6-7-2011 16:59:53

Deze dag waren we goed voorbereid met de training / race met de MSL Cup op Zandvoort de week ervoor. Er was toen sprake van een klein technisch probleem, maar dat was gelukkig opgelost. Hier waren we erg blij mee, dat betekende dat we vandaag weer vol voor de race konden gaan zonder technische problemen op te lossen. Bij de training vorige keer lukte het om een stuk sneller rond te gaan dan alle andere keren op Zandvoort. Dat gaf goede hoop voor een mooie dag racen op Zandvoort.

De gezelligheid begon zoals gewoonlijk de avond ervoor alweer op het paddock, maar ik besloot er vroeg tussen uit te knijpen en lekker mijn bed in te duiken om fris voor de dag te komen. Helaas verstoorde een compressor midden in de nacht de nachtrust. Deze stond nog aan en vond het nodig om toch nog even wat meer lucht in de opslag tankjes te blazen. Flink wat kabaal dus. Gelukkig kon ik redelijk vlot de stekker vinden om de mond te snoeren van de compressor en kon ik mijn nachtrust weer hervatten. De standaard procedure weer doorlopen, inschrijven, keuren en daarna de motor klaarzetten met de bandenwarmers. Toen was het tijd voor de eerste sessie.

Sessie 1

Deze sessie zette ik al vroeg het tempo erin, en merkte dat de baan nog niet optimaal was qua grip. Reed al in de 2e ronde een 2:02.5, waar ik behoorlijk tevreden mee was als eerste sessie. Echter was het na die 2e ronde alweer raak… de technische problemen van de week ervoor waren terug en ik besloot direct de pits in te gaan om gelijk aan het sleutelen te gaan om te proberen het probleem weer te verhelpen voordat de kwalificatie zou beginnen.

noordwijk 2011 4 038 noordwijk 2011 4 078

Druk aan het sleutelen in de hoop alles weer in orde te krijgen voor de races.

Sleutelen tussen de sessies door

We hebben van alles geprobeerd om het probleem te verhelpen. De zelfde stappen doorlopen als de vorige keer, maar het hielp allemaal niet meer. Ik heb de dag wel uitgereden omdat we continu van alles geprobeerd hebben om het probleem te verhelpen en het circuit de enige plek is waar we de motor uit kunnen proberen.  Helaas is het probleem niet verholpen en heb ik vrij weinig gereden. De 2 races ben ik 1x 17e van de 18 geworden en de 2e race laatste geworden.

Dit was dus een flinke domper, aangezien het aan de voorbereidingen niet lag. We hadden meer snelheid gevonden voorafgaand aan de race en, naar we dachten, de technische problemen opgelost. Helaas, ik had graag met de concurrentie gestreden, maar dat zat er niet in. Ondanks het gebrek aan vermogen wel lekker kunnen sturen en wat andere dingen uitgeprobeerd om toch snel rond te gaan. Aan de foto’s is het gebrek aan snelheid niet af te lezen. Daarom een paar plaatjes van die dag.

 

noordwijk 2011 4 083 noordwijk 2011 4 107 noordwijk 2011 4 120 noordwijk 2011 4 125

IMG_7060 RSZ_1293

 

Goed nieuws

Het probleem is een paar dagen later gevonden (na verschillende runs op de testbank bij Liemers motoren, waarvoor dank dat er zo snel tijd was!) en het is opgelost.

Op naar de volgende trainingen en races, Assen 12-07-2011, MSL Cup op Zandvoort 26-07-2011 en Assen ZAC Race 6 op 30-08-2011!